Magunkról

Mit csinálunk?

„Falun élünk, teszünk-veszünk.”

Azon dolgozunk, hogy visszataláljunk a Természettel összhangban levő élethez, és mintánkat továbbadjuk azoknak, akiket ez az irány érdekel.

  • Természetközeli kertműveléssel állítjuk elő élelmünket, járjuk az erdőt, mezőt, gyűjtjük az ehető növényeket, gombákat, egészséget támogató fűszerszámokat.
  • Amiről tudunk, saját szaporítóanyagot állítunk elő, a fölösleget évente több magbörzén osztjuk, cseréljük.
  • Terményeinket mérgek nélkül, helyben dolgozzuk és használjuk fel.
  • Háztartásunkban a legkevesebb vegyszer felhasználásával dolgozunk.
  • Amit magunk nem termelünk meg, igyekszünk környékbeli kistermelőktől beszerezni, támogatunk és népszerűsítünk rövid ellátási rendszereket.
  • Az emberi egészséget a teljes földi rendszer és az emberi kapcsolatok összefüggéseiben nézzük, így készítjük ételünket, gyógynövénykivonatainkat, mozgásos programjainkat és lelki gyakorlatainkat.
  • Mindezeket megosztjuk terepi sétáinkon és fedettpályás előadásainkon, saját szervezésű és meghívásos jelleggel egyaránt.
  • Szívesen dolgozunk gyerekekkel kertben és az erdőben, ahol alaposan összesarazhatják magukat, megérezhetik az Élet összefüggéseit, és megtanulhatják az iskolai környezetismeret anyag sokszorosát 🙂

Miért csináljuk?

Okos válasz: Mert mindannyian a Természet részei vagyunk, ha megértjük az élő rendszerek működését, közelebb kerülünk a testi-lelki egész-ség állapotához.

Szeretem-válasz: Mert örömmel neveljük a növényeinket és állatainkat, boldogan járjuk a hegyeket és szeretjük magunkat ínycsiklandó, zamatos finomságokkal kényeztetni.

Fontos válasz: Ha mindezt megosztjuk Veletek, mi is jobban érezzük magunkat, nem csak Ti 🙂

Enter your text here...

Kik vagyunk?

Néhány „gyüttment”, akik a fent
említett dolgokat meg akarták valóstítani az életükben, falura
költöztek, és teszik a dolgukat.

Az Alapítvány elnöke Boros Gábor agrármérnök. Ő az, aki az állatokkal jobban kijön, mint az emberekkel, marhát, juhot, lovat, kecskét és baromfit tart a kert és a szántóföld művelése mellett.

Programvezetőnk Máthé Orsolya biológia-kémia tanár, gizgazológus, növények (vetőmagok) és gombák barátja. Szívesen mesél kerti módszereiről, csoportokat vezet természetismereti terepgyakorlatokra, egyéni erdőmerülésein összekapcsolja az Embert az Erdővel.

Maradjunk kapcsolatban!

Banya-tanya hírlevél

Újdonságok, közelgő események, csak hírlevélolvasóknak szóló írások.